Home » Blog » Hooggevoeligheid » NEI therapie voor kinderen

NEI therapie voor kinderen

door | 29 jun, 2023 | Angst, Hooggevoeligheid, Spierspanning of Lichamelijke klacht

KIEKEBOE ZIE JE MIJ?

In mijn praktijk ervaar ik, dat veel kinderen zich niet gezien voelen.
Dit uit zich door onrust, moeheid, niet naar school willen, aandacht zoeken door over grenzen te gaan. Wat als…wat als jouw kind echt wordt gezien?

Herken je het dat veelal uit onmacht van wie dan ook, gezocht wordt naar de reden? Dat dit meestal wordt gezocht in ‘een stempel’ opdrukken, door in testtrajecten te stappen?

Stel dat jouw kind zich onrustig voelt, omdat het teveel prikkels binnenkrijgt.
Stel dat jouw kind niet naar school wil, omdat het nog iets te verwerken heeft vanuit het verleden of vanuit de generatie?
Stel jouw kind gaat grenzen over, is dit omdat het graag aandacht wil voor iets?

Dit zijn een aantal voorbeelden die ik  ben gekomen.

Ga op zoek naar de oorzaak!

Wat kan NEI-therapie daarin betekenen?
NEI is een krachtige en directe methode waarmee het onderbewuste van jouw kind kan vertellen waar het tegenaan loopt.

Een praktijkvoorbeeld
Een jongen gaat lange tijd niet naar school.
Zijn vader is toen hij jong was overleden.
Hij heeft bovendien heimwee naar zijn geboorteland. Daarnaast draagt hij emoties van zijn moeder en is hij emotioneel ouder dan zijn geboorteleeftijd.
Deze stukken zorgen ervoor dat hij niet lekker in zijn vel zit.

Na 1 sessie is deze jongen weer meer naar school aan het gaan. Zijn gedrag wordt beter en hij voelt zich gezien en begrepen.
Zowel met zoon als moeder is afgesproken nog 1 of meer sessies in te stappen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?
Ieder persoon is verschillend…
Vanuit mijn ervaring 1-4 sessies.

Geschikte leeftijd
Met NEI is je kind al testbaar vanaf jonge leeftijd.
Tot 15 jaar test ik je kind graag via jou of je partner. Vanaf 8 jaar wil ik jou vragen om toestemming van je kind hiervoor.
Vanaf 15 jaar mag het ook nog via jullie of via je kind.

Hoe gaat dit?
Ik ‘zet’ jou op energetische wijze in de energie van je kind.
Hierdoor ontstaat er een energetische verbinding tussen jouw onderbewustzijn en dat van je kind.
Vanaf dat moment geeft je kind de antwoorden.

Reactie moeder op deze NEI sessie voor haar zoon
 Al sinds mijn zoon klein was, wist ik dat hij hoog gevoelig was. Jarenlang gingen we hier goed mee om. Maar vanaf een jaar of 8 a 9 werd hij meer dwars en ontdekte ik dat hij ook een sterke wil had. Toen hij vanaf een jaar of 9 a 10 vaak niet naar school wilde, heb ik hulp voor ons gezocht. In de loop der jaren hebben diverse hulpverleners en therapieën de revue gepasseerd, maar niets hielp of maar even.

Inmiddels is hij 13 jaar en stapelde de problemen zich op. Afgelopen 2 jaar heeft hij veel te verwerken gekregen door de ziekte en plotseling overlijden van zijn vader. Een jaar later werd ik (zijn moeder) ook nog ernstig ziek. Het werd gewoon teveel. De boel escaleerde geregeld. We kwamen via omwegen in een intensief begeleidingstraject. Ook dit werkte niet. Er is veel onbegrip voor hoog gevoeligheid bij de reguliere hulpverlening. Het gedrag wordt vaak gezien als autisme. Maar ik wist zeker dat hij dat niet heeft.

Uiteindelijk ben ik verder gaan zoeken voor hulp die echt zou werken voor zijn hoog gevoeligheid en zijn sterke wil. Zo kwam ik op de website van Heidi. Hier las ik over NEI therapie. Na het lezen hierover, had ik goede hoop dat ik via NEI therapie de antwoorden op mijn vragen zou kunnen vinden. ‘Waar komt zijn dwarsheid vandaan en wat kunnen we eraan doen’?

Al tijdens de eerste sessie kwamen er duidelijke antwoorden op de vragen die ik had. Al in de eerste week zag ik een duidelijke verandering bij mijn zoon. Maar ook zelf kreeg ik meer inzicht in de situatie. Door op een andere manier met hem om te gaan en vragen op een andere manier te stellen, voelde hij zich meer begrepen. Door deze benadering werd zijn dwarsheid veel minder. Het liep niet meer hoog op en er was geen ruzie meer. De sfeer tussen ons verbeterde. Ook ging hij weer vaker naar school.

Tijdens de tweede sessie kwamen er punten naar voren waar ikzelf nooit aan gedacht had. Hij had het hier nooit over, maar het speelde wel in zijn onderbewuste. De problemen zijn hier niet zomaar mee opgelost, maar we kunnen hier wel mee verder. En ook nu na een week zag ik zo’n enorme verandering in zijn hele doen en laten. Hij is meer ontspannen en zit veel beter in zijn vel. Wat heel erg fijn is.

Al met al zijn we door de NEI therapie met Heidi in drie weken al veel verder, zijn er meer problemen opgelost dan al die jaren met de reguliere hulpverlening. 

Website
Zoek contact of lees meer hierover https://praktijkmeili.nl/nei-coaching-in-doetinchem/

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin