Home » Blog » Familieopstellng » Generatie intuïtief doorlopen via familie-opstelling
familieopstelling

Generatie intuïtief doorlopen via familie-opstelling

door | 8 jul, 2021 | Familieopstellng

Een ervaring vanuit mijn Praktijk

Chantal* die ik in een Traject begeleid loopt heel lang, zoniet haar hele leven al, met zwaarheid. Van alles heeft ze geprobeerd om deze zwaarheid op te lossen. Er bewust van te worden, wat ze eraan kan doen. Tegelijkertijd is het opnieuw iedere keer spannend om er iets mee te doen.
Voor even werkte het, bijna als vanzelf komen dezelfde patronen en overtuigingen weer boven.
Bij zichzelf weggaan, omdat het voelen zo lastig is, is veiligheid opzoeken.
Niet verbinden met je spiritualiteit, want dat past toch niet?
Vooral geen pure verbinding maken met jezelf, dat hoeft niet want je voelt je toch niet gezien.

Bij de zielsafstemming voor de Sessie, pak ik intuïtief het Rozekwarts hart en leg het op een plek op de grond in de kamer. Deze Rozekwarts staat voor zachtheid en liefdevolle verbinding van Chantal met zichzelf.

Als vanzelf voel ik dat ik meer stenen mag gaan neerleggen. Ik leg haar vader linksachter haar (zwarte steen) en haar moeder rechtsachter haar (witte steen).
Achter haar ouders leg ik hun ouders, de opa’s (rechts) en oma’s (links) van Chantal. Bij de oma (moeder van Chantal’s vader) leg ik een kleine steen.
Helemaal achteraan leg ik een grote zware steen.
De generatie van Chantal is ontstaan.

Een paar uur voor de sessie appt Chantal dat ze een misselijk gevoel heeft in haar maag. Dit gevoel staat voor onrust en weerstand, die ik al een paar dagen ervoor bij haar heb gevoeld.

Chantal laat ik bij komst in de praktijk eerst even goed landen. Haar nieuwsgierigheid naar de stenen is al gewekt. De energetische verbinding is gelegd…
We starten, Chantal vraag ik op de grond te gaan zitten achter het grote stuk steen. Ze maakt bewust verbinding met de steen en pakt hem op.
Ze geeft aan dat ie best zwaar is. Als ik benoem, dat deze steen staat voor al haar overgrootouders en hun ouders, zegt ze poeh dat is zwaar. Het raakt haar intens dat ze datgene draagt van hen wat zij niet hebben kunnen verwerken. Ze huilt.
Ze doorleefd voor dat moment de zwaarte die haar (bet)overgrootouders hebben gedragen. Het is goed voor nu, ze mag deze steen neerleggen en  legt hem achter haar neer. Van daaruit mag ze bewegen naar haar Opa’s en Oma’s, de ouders van haar ouders.
Ze maakt eerst verbinding met haar Opa (moederskant). Wat is hij klein valt haar op. Hij was spiritueel geef ik aan. Niet gezien wie hij echt was. Nu wel! Chantal neemt de steen als steun in haar hand mee naar haar Oma (moederskant).
Er komt bij Chantal boven, dat haar Oma is misbruikt door een familielid. Heftig. Zij heeft dit verzwegen zegt Chantal. Ik voel ook voor de Opa van Chantal. Hij heeft het echter wel gevoeld…
Wil je iets veranderen aan de plek van iemand? Chantal legt Opa links en Oma rechts achter haar moeder (andersom t.o.v. het begin).
Ze beweegt naar haar Opa (vaderskant) en voelt niets. Ze kan geen verbinding maken. Hij was altijd druk aan het werk. Sloot zich dus af, was het een vlucht?
Het is okay, ze mag naar haar Oma (vaderskant) bewegen en verbinding maken. Als enige heeft ook zij een Rozekwarts als Edelsteen, een ruwe.
Haar Oma draagt zachtheid bij zich. Chantal neemt de Rozekwarts in haar hand en voelt dat deze erg koud aanvoelt. Wat is de kleine steen bij haar vraagt Chantal. Lijkt wel een kindje. Klopt vertel ik haar, ze heeft een miskraam gehad. Het raakt Chantal. Haar Oma (en Opa) zijn verder gegaan na het verlies. Het kindje mag nog erkend worden! Chantal pakt de kleine steen ook in haar hand en legt hem bij de Rozekwarts. Ik zie jou zegt ze lief. Dit voelt goed en voldoende voor nu. Haar Opa (moederskant) is ook nu er even bij geweest als steun. Wil je nog iets veranderen vraag ik Chantal. Ja, ze legt ook hier haar Opa links en haar Oma rechts.
Chantal mag zich gaan bewegen naar haar ouders. Dat past voor nu alleen nog niet…
Ik vraag Chantal de stenen op te ruimten en de familie-opstelling hiermee af te sluiten.

Een week later appt Chantal mij dat ze een lieve kaart van haar ouders heeft gehad, dat ze trots op haar zijn en haar steunen in deze moeilijke tijd. Voor Chantal een nieuwe beweging vanuit haar ouders.

Wil je meer weten over de familie-opstelling, lees gerust verder via de link.

* Dit is een fictieve naam.
Mijn cliënt is op de hoogte van dit artikel en heeft toegestemd in publikatie.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin